Кинески археолози го пронајдоа „еликсирот на бесмртноста“ стар 2.000 години

Во стар бронзен ќуп кинески археолози ја пронајдоа мистериозната течност, односно „еликсирот на бесмртноста“, кој се споменува во старите кинески текстови, пишува „Science Alert“. Чудната жолтеникава течност истражувачите ја откриле кон крајот на минатата година во текот на ископувањата во кинеската провинција Хенан, но дури подоцна сфатиле дека се работи за напитокот за кој древните… Read More Кинески археолози го пронајдоа „еликсирот на бесмртноста“ стар 2.000 години