Пофалбата на Макрон за нацистичкиот соработник маршал Петен ги шокира француските Евреи

Француските Евреи во ужас реагираа на веста дека претседателот Емануел Макрон ќе му оддаде почит на маршалот Филип Петен, посрамен нацистички соработник кој ја одобри депортацијата на десетици илјади Евреи во логорите на смртта, пренесува „Брејтбарт“. Името на маршал Петен се појавува заедно со уште седум други воени началници на кои ќе им биде оддадена… Read More Пофалбата на Макрон за нацистичкиот соработник маршал Петен ги шокира француските Евреи