Забележан прв случај на жена која ја преживеала еболата и ја пренела инфекцијата

Повеќе од четири години по епидемијата на ебола во западна Африка, научниците сѐ уште откриваат нови информации за долготрајните ефекти на вирусот кај преживеаните. Во неодамна објавена студија е опишан случај за 33-годишна жена од Либерија, која ја преживеала инфекцијата од ебола во текот на епидемијата во 2014-2015 година и една година подоцна го заразила… Read More Забележан прв случај на жена која ја преживеала еболата и ја пренела инфекцијата