Со казните за брзо возење ќе добиваат и картички за донирање органи

Естонската полиција отсега, заедно со казните за брзо возење, на прекршителите ќе им доделува и картички за донирање органи. – Секако не очекуваме дека оваа кампања ќе го зголеми бројот на донирани органи, но се надеваме дека ќе ги натераме возачите повеќе да размислат и да ја тргнат ногата од педалата за гас, изјави началникот… Read More Со казните за брзо возење ќе добиваат и картички за донирање органи