18 годишно момче е првата жртва на електронските цигари во Белгија

18-годишен тинејџер е првата жртва на електронските цигари во Белгија. Според тамошните медиуми момчето електронската цигара ја добило како роденденски подарок од пријателите. набрзо откако почнал да ја користи изгубил свест и речи 20 дена бил во кома, по што починал. Лекарите и истражните органи  сметаат дека причината за смртта е тешко оштетување на белите дробови… Read More 18 годишно момче е првата жртва на електронските цигари во Белгија

Во САД паднаа првите жртви на електронските цигари

Мистериозната болест предизвикана од електронските цигари, однесе уште два животи, со што вкупниот број на смртни случаи само во САД достигна бројка од 11 починати. За повеќе од 500 луѓе се знае дека се разболеле од оваа мистериозна болест на белите дробови откако пушеле е-цигари во САД, но официјалните лица изјавија дека стотици дополнителни случаи… Read More Во САД паднаа првите жртви на електронските цигари