Американец собира мртви животни на пат и со тоа го храни семејството

Раф Керол од американската држава Вашингтон одлучил да заштеди на храна со тоа што го храни семејството со месо од животни кои настрадале на пат. Кога бил мал тако му нашол елен на пат, го приготвил и го послужил, а кога Раф се оженил немале пари па почнал и тој да соира мртви животни на… Read More Американец собира мртви животни на пат и со тоа го храни семејството

20 видови ретки животни што наскоро може да бидат истребени (фото)

Ловот, загадувањето, сечењето на шумите и уништувањето на природните живеалишта се причините кои доведуваат до загрозеност на многу видови животни коишто се вистинска реткост во животинското царство. Од друга страна, пак, има илјадници луѓе и стотици организации коишто се грижат за заштитата на тие видови, со цел да не ги изгубиме засекогаш. На пример, група… Read More 20 видови ретки животни што наскоро може да бидат истребени (фото)

Што ќе се случи ако сите луѓе во ист момент станат вегани?

Теоретски, доколку сите наеднаш станеме вегани, милиони и милиони животни од фармите ќе бидат пуштени на слобода. Тоа ќе предизвика многу логистички проблеми, но ќе реши и многу други… Фарми и животински живеалишта Доколку наеднаш престане одгледувањето на домашни животни за месо, млеко и јајца, околу 3,5 милијарди животни и 19 милијарди единки живина ќе… Read More Што ќе се случи ако сите луѓе во ист момент станат вегани?