Теории на заговор кои се покажале како точни

Голем број теории на заговор се покажале како лажни и невистинити, но некогаш реалноста може да биде навистина филмска. Иако теориите за рамната Земја или вонземското потекло на кралицата Елизабета се покажале како невистинити, сепак постојат некои кои или се делумно или целосно вистинити. Еве кои се тие: 1. ЦИА експериментирала со контрола на умот… Read More Теории на заговор кои се покажале како точни

Зошто луѓето веруваат дека Земјата е рамна и дека фармацевтската индустрија крие лек против рак?

Повеќе од 50 години Британецот Гери Хедер бил убеден дека Земјата е топка. Потоа, во август 2015 година, во својот дом во Хемпшир, го видел видеото „Flat Earth Clues” и, како што вели, доживеал трансформација. Во текот на последните три години, Хедер, кој на социјалните мрежи се појави под името Гери Џон, стана страстен „рамноземјаш”,… Read More Зошто луѓето веруваат дека Земјата е рамна и дека фармацевтската индустрија крие лек против рак?

Документи кои го потврдуваат постоењето на Илуминатите

Легенди околу оваа конспирација постојат стотици, а и со многу години. За оваа тајна организација се верува дека позади неа стојат многу повлијателни личности кои ја користат за да го контролираат политичкиот па и банковниот систем на планетата. Со години се шпекулира околу вистината на нивното постоење но колку што постојат докази против, постојат докази… Read More Документи кои го потврдуваат постоењето на Илуминатите