Од хектар може да заработите и до 12.000 евра – билка која е дар од Бога

Цена на килограм од ова овошје, кое се одгледува и на плантажи достигнува и до 900 денари, а литар од сокот двоструко повеќе. Ова овошје носи добра заработка. Садниците аронија достигнуваат полн род во осмата година, даваат 10 килограми по грмушка, а моменталната цена е едно евро за килограм. Според некои проценки може да донесе приход и… Read More Од хектар може да заработите и до 12.000 евра – билка која е дар од Бога