Принцот Жаба- Театарска Престава За Деца

Датум: 02.09.2018 Место: Скопје Локација: Зоолошка градина Почеток: 12:00 Цена: 50 мкд Повелете заедно да уживаме во прекрасната престава за деца “Принцот Жаба” во изведба на актерите од Театар Крик. Влезот за преставата е бесплатен, односно се плаќа само влез во Зоолошка градина. Почетокот е во 12:00 (48) 00

Офарбале магаре за да личи на зебра во зоолошка!?

Вработени во Зоолошка градина во Каиро,  Египет, се обвинети дека претставиле магаре дека е зебра, откако му нацртале црни пруги на животното. Случајот излезе во јавноста откако студентот Махмуд Сархан објавил фотографија на обоеното животно на социјалните мрежи, стоејќи пред магаре, кое е обоено за да личи на зебра. Како што јавува БиБиСи тој во… Read More Офарбале магаре за да личи на зебра во зоолошка!?

Арчи е новото албино кенгурче во скопската золошка градина

Скопската зоолошка градина има уште еден жител. Станува збор за мало албино кенгурче кое деновиве шета со својата мајка, а негувателите во ЗОО Скопје го крстија Арчибалд или скратено го викаат Арчи. Инаку, како што велат од Зоолошка градина, бебето кенгур е родено пред неколку месеци, но поради тоа што цело време се наоѓало во… Read More Арчи е новото албино кенгурче во скопската золошка градина