5 хороскопски знаци чии животи потполно ќе се променат во 2019 година

Хороскопот за 2019 година веќе сугерира дека следната година ќе биде година на големи промени во сите аспекти од вашите животи. За некои хороскопски знаци работите ќе се променат на подобро, додека пак за некои хороскопски знаци работите ќе се движат во надолна линија. За овие 5 хороскопски знаци некои работи можеби никогаш нема да… Read More 5 хороскопски знаци чии животи потполно ќе се променат во 2019 година

Како ќе изгледа планетата Земја до 2066 година?

Не грижете се, ништо не се случува… Тоа е само уште една ќеса со ѓубре, уште едно пластично шише, уште една употребена пелена, уште една картонска кутија… Но, ова важи за милиони луѓе кои го помислуваат ова кога оставаат отпадоци наоколу, а ова е резултатот. Што се случува со нашата свест? Што ќе се случи… Read More Како ќе изгледа планетата Земја до 2066 година?

Испратете си мејл кој ќе ви пристигне во 2068 година

На интернет сега е достапен еден експеримент што може да ве воодушеви или преплаши во зависност од вашиот карактер. Имено, идејата што се крие зад платформата FutureMe.org е едноставна. Можете сами на себе да си напишете и испратите електронска порака, која ќе ви биде доставена неколку години подоцна. Се разбира, ако не сакате да чекате неколку децении… Read More Испратете си мејл кој ќе ви пристигне во 2068 година

ЕУ предвидува лоша иднина за биткоин

Извештај на тема конкуренцијата на финтек пазарот, порачан од Комисијата за економски и монетарни политики кон Европскиот парламент, која од своја страна ја надгледува политиката на Европската централна банка, открива дека комерцијалните и централни банки кои планираат издавање свои криптовалути, можат да се претворат во лоша вест за криптопазарот. „Појавата на криптовалути, промовирани од банки,… Read More ЕУ предвидува лоша иднина за биткоин

Се гради чудо од град – отпорен на природни катастрофи

На Филипините се гради зелен, неуништлив град кој би требало да биде готов за три децении. Новиот град, Њу Кларк Сити, би требало да ги издржи сите природни катастрофи – поплави, земјотреси, суши… Многумина веруваат дека Манила кога-тогаш ќе настрада од разорен земјотрес, па идејата за нов град се јавила како потреба за „резервна“ метропола.… Read More Се гради чудо од град – отпорен на природни катастрофи