Истражување: Имањето премногу избори може да го парализира мозокот

Постои феномен каде што на личност којашто е соочена со премногу опции ѝ станува потешко да донесе одлука, па дури и да се чувствува парализирано. Можеби го имате забележано ова кога одите во продавница и кога треба да одберете помеѓу бројните продукти што ви се понудени. Научниците го истражувале овој феномен анализирајќи го процесот на… Read More Истражување: Имањето премногу избори може да го парализира мозокот