Повеќе од половина од возрасните се срамат од својот изглед

Во истражувањето на околу 2.000 возрасни учесници, 56 проценти рекле дека наишле на засрамувачки коментари за нивниот изглед во изминатата година. Едно од десет лица изјави дека се сретнале со негативни коментари за нивниот изглед минатата недела. Тежината е најчестата причина за срам. Шест од десет  лица со прекумерна тежина изјавиле дека биле критикувани за… Read More Повеќе од половина од возрасните се срамат од својот изглед

Како изгледаат совршената жена и совршениот маж, според науката

Тим експерти од компанијата „Men’s Pharmacy“ направија фотографии од совршените маж и жена, комбинирајќи ја структурата на лицето на некои од најпривлечните славни личности, пишува Daily Mail. Истражувачите ги проучувале фотографиите од славните мажи кои се сметаат за најпривлечни за жените и комбинирајќи ги нивните црти на лицето, креирале слика на совршен маж. Истото го… Read More Како изгледаат совршената жена и совршениот маж, според науката

Сè повеќе пациенти сакаат да изгледаат Снепчет „филтрирано“ преку пластична хирургија, покажува нова студија

Пластични хирурзи информираат дека се повеќе пациенти доаѓаат со селфи фотографии направени со некои од филтрите на Снепчет или Инстаграм и бараат да изгледаат како ретушираната фотографија. Научниците од Медицинскиот центар во Бостон ваквиот тренд го нарекле „Снепчет дисморфија“ и додаваат дека филтрите на мобилните апликации имаат катастрофален ефект врз самодовербата на луѓето, се наведува во… Read More Сè повеќе пациенти сакаат да изгледаат Снепчет „филтрирано“ преку пластична хирургија, покажува нова студија

Ова се четирите работи кои секој маж сака да ги види кај една жена!

Иако поголемиот дел од жените мислат дека мажите можат да ги освојат со црвен кармин, а нив природниот изглед е секогаш поатрактивен. Имено, дури 57% од испитаниците на едно онлајн истражување откри дека црвениот кармин не им привлекува внимание, а 82% изјавија дека повеќе им се допаѓаат природните и пуштени коси. Ви откриваме што момците… Read More Ова се четирите работи кои секој маж сака да ги види кај една жена!

Како навистина изгледале нашите предци?

Секој сака да знае како изгледале древните луѓе. Иако имаме многу портрети од нив, тие нè ни даваат реален приказ бидејќи ја гледаме само перспективата на уметникот. Во поголемиот број случаи, единственото нешто што ни останало од нашите предци се нивните коски. Благодарение на наредната технологија, денешните научници можат да го рекреираат изгледот на овие… Read More Како навистина изгледале нашите предци?