Што да направите кога ќе изгорите на сонце и кожата ќе почне да ви се лупи?

Секој човек барем еднаш во својот живот се здобил со благи изгореници предизвикани од невнимателна изложеност на сонце. По изгорениците следува лупење на кожата и многу е важно во текот на овој период да внимавате на кожата уште повеќе. Потребата да се отстрани мртвата кожа со раце е голема, но никако не го правете тоа!… Read More Што да направите кога ќе изгорите на сонце и кожата ќе почне да ви се лупи?

Зошто некои луѓе преживуваат удар од гром, а некои не?

Едно облачно попладне во средината на јули минатата година, се слушнал заглушувачки бум на саемот во Ел Пасо, Колорадо. Во центарот на метежот лежела една жена, свртена на грб, нејзината кожа во хаос во сина и виолетова боја. Нејзините гради биле мирни. Првата помош реагирала на местото на настанот, прицврстувајќи и маска за кислород врз… Read More Зошто некои луѓе преживуваат удар од гром, а некои не?