Писател тврди дека конечно открил каде се наоѓа древната Атлантида, а локацијата можеби ќе ве изненади

Со векови археолозите се обидуваат да откријат каде се наоѓа локацијата на изгубената Атлантида и дали воопшто постоела. Атлантида се споменува и во списите на Платон 400 години п.н.е и е опишана како напредна островска цивилизација. Многумина тврдат дека Атлантида се наоѓала некаде на подрачјето на Медитеранот, а истражувачот и писател Рајан Питерсон смета дека… Read More Писател тврди дека конечно открил каде се наоѓа древната Атлантида, а локацијата можеби ќе ве изненади

Еврејски град го менува името за да се разликува од познатиот „двојник“ од Библијата

Градоначалникот на Назарет Илит во Галилеја на северот од Израел има намера да го смени името на градот, кој се наоѓа веднаш до библискот Назарет, со цел да се избегне забуната кај посетителите. „Дојде време Назарет Илит да добие независен идентитет и да стави крај на конфузија помеѓу нас и соседниот Назарет“, рече градоначалникот Ронен… Read More Еврејски град го менува името за да се разликува од познатиот „двојник“ од Библијата

Црвено теле се роди во Израел: За него се врзува библиско пророштво!

Еврејските научници тврдат дека на свет дошло црвено теле, прво по 2.000 години, исполнувајќи го библиското пророштво кое го предвидува доаѓањето на месијата. Христијаните веруваат дека Месијата ќе дојде кога злото ќе завладее и кога апокалипсата ќе се заканува на светот. Раѓањето на библиското теле го објави „Институтот храм“, група која вели дека е „посветена… Read More Црвено теле се роди во Израел: За него се врзува библиско пророштво!