Продава љубов преку камера и годишно заработува над 80.000 евра

Елисија Даунингс (28) од Букстон, успева да заработи и до 82.132 евра годишни и тврди дека оваа професија значително ја прави посреќна, но признава дека за неа е потребна и смислата за хумор. Самохраната мајка, која заработува околу 285 евра по час, работи како „продавачка на љубов“ преку камера и планира да се пензионира на… Read More Продава љубов преку камера и годишно заработува над 80.000 евра

Како Netflix заработува пари?

На почетокот беше телевизијата, потоа кабелската а сега приматот во индустријата на домашно гледање филмови и серии го презема Netflix. Со преку 124 милиони претплатници и сигурно уште толку корисници на нивните услуги, малку е веројатно дека ќе видиме промена на врвот на оваа индустрија. Но, на кој начин Netflix заработува пари? Во текот на… Read More Како Netflix заработува пари?