Хоризонтален облакодер – уште едно архитектонско чудо на Кина

Наречено чудо на инженерството, долгоочекуваниот хоризонтален објект кој се гради во кинескиот град Чонгчинг, по речиси шест години, наскоро ќе биде завршен, информира Си-ен-ен. Дизајнирано од светски познатиот архитект Моше Сафди, проектот е со големина од 1,12 милиони квадратни метри, составен од осум кули и гигантски воздушен хоризонтален мост кој ги спојува кулите. Поради тоа… Read More Хоризонтален облакодер – уште едно архитектонско чудо на Кина

International Conference on Renewable Energy, Engineering and IT Application

International Conference on Renewable Energy, Engineering and IT Application provides lots of networking opportunities to scholars professors and Practitioners for corporate and development sectors. The scope of this conference is broad and covers many aspects of international technology perspectives. This conference aims to provide scholarly platform to participants to share their valuable knowledge and current… Read More International Conference on Renewable Energy, Engineering and IT Application