Тој е најинтелигентното дете во Европа

Неговиот ум е генијален. 9-годишниот Лорент Сајмонс е најинтелигентното дете во Европа. Неговиот коефициент на интелигенција изнесува 145. За она што се спрема во иднина не сака никому да говори. Вели, светот тоа уште не би го разбрал, па ќе му се смеат. Исто како што би му се смееле ако им кажеше дека на 8-годишна возраст… Read More Тој е најинтелигентното дете во Европа

Не е воопшто пријатна: Интелигентните жени ја имаат оваа навика за која многумина велат дека е одвратна

За прв пат во последните сто години жените имаат подобри резултати на тестовите за коефициент на интелигенција, тврди Џејмс Флин, светски авторитет во подрачјето на таквите тестирања. Тестовите за интелигенција ширум западна Европа, Канада, САД и другите развиени земји откриваат пораст на интелигенцијата на луѓето, но таа кај жените е побрзо растечка поради мултитаскингот. Во… Read More Не е воопшто пријатна: Интелигентните жени ја имаат оваа навика за која многумина велат дека е одвратна

Зошто интелигентните луѓе избираат да бидат помалку социјални

Дали сакате да живеете во село, наместо во град? Сакате ли да читате пред да одите на забава? Дали се случило да се криеш кога некој неочекувано ѕвони на вратата? Ако ова е за вас, имаме добри вести. Вие не сте асоцијални. Всушност, можеби сте гениј! Според една студија на NBCI, интелигентните луѓе имаат тенденција… Read More Зошто интелигентните луѓе избираат да бидат помалку социјални