25 работи што ги правите онлајн, а најверојатно се нелегални

Дали во последно време сте направиле нешто нелегално? Ако одговорот е не, размислете подобро. Интернет законот е навистина комплициран и постојано се менува, па тешко е да следите што е, а што не е легално онлајн. Па, ако сте како повеќето луѓе, најверојатно сте ги направиле овие нелегални работи онлајн. 1. Користење торенти Самото користење… Read More 25 работи што ги правите онлајн, а најверојатно се нелегални

Европскиот парламент го донесе законот за стрим на содржина

Над 30% од содржините кои ги стримаат онлајн телевизиите мора да бидат локални, поточно од регионот. Ова е одлуката на Европскиот парламент, која се однесува на сервиси како Netflix, Hulu и Amazon. Одлуката се однесува и на Facebook и YouTube, но и на помали локални сервиси кои имаат стриминг. Ова не е сè, дистрибутерите ќе… Read More Европскиот парламент го донесе законот за стрим на содржина

Најопасните личности за пребарување на интернет

Компанијата McAfee спроведе истражување за тоа кои славни личности се најопасни за пребарување на интернет и објави нови листи на имиња со кои треба да бидеме внимателни. Кога станува збор за листата на Велика Британија, на врвот е Ким Кардашијан, додека на американската листа е  Руби Роуз. Реј Самани од компанијата McAfee предупредува дека живееме… Read More Најопасните личности за пребарување на интернет

16 митови од Интернетот во кои треба да престанете да верувате

Во текот на целата историја на човештвото биле кажувани многу митови. Со појавата на Интернетот, многу вистински и лажни приказни им станале достапни на многу луѓе. Сигурно имате сретнато поголем дел од овие митови, а сега е време да престанете да верувате во нив. 1. Принцезата со бркови за која мажите се убивале Сигурно имате… Read More 16 митови од Интернетот во кои треба да престанете да верувате

Психијатрија: Српска манекенка објави селфи со напрчени усни покрај мртвиот татко!

По интернет кружи фотографија на Јеца Љ., како што и гласи профилот на Инстаграм и Фејсбук, на која во прв план е нејзиниот полупрофил, а во позадина човек во болничка постела. Освен себе и татко си, на фотографијата се наоѓаат и три емотикони кои плачат, како и скршено срце… Српската манекенка и пејачка Јелица Љубичиќ… Read More Психијатрија: Српска манекенка објави селфи со напрчени усни покрај мртвиот татко!