Ирачки овчари нашле скриени 25 милиони долари на ИД

Локални овчари нашле вистинско богатство проценето на 25 милиони американски долари, сокриено во пустинта во западен Ирак, кое во текот на изминатите години го ограбувале и криеле челниците на ултрарадикалната сунистка организација Исламска држава (ИД), тврди еден од советниците на ликвидираниот челник на Исламската држава, Абу Бакр ал-Багдади во разговор за саудиската телевизијата Al-Arabiya. Според… Read More Ирачки овчари нашле скриени 25 милиони долари на ИД

Австрија „му препорача” на Ирачанец да го одржува бракот по Скајп

Австриските власти го одбија барањето за азил на еден 24-годишен Ирачанец оженет со Австријка и му препорача додека е во Ирак брачната врска „да ја одржува преку телефон и интернет“. Службата за азил оценила дека Ирачанецот, спротивно на неговите тврдења, не е во опасност во својата земја, напоменувајќи дека неодамна склучениот брак со австриска државјанка не му… Read More Австрија „му препорача” на Ирачанец да го одржува бракот по Скајп