20 видови ретки животни што наскоро може да бидат истребени (фото)

Ловот, загадувањето, сечењето на шумите и уништувањето на природните живеалишта се причините кои доведуваат до загрозеност на многу видови животни коишто се вистинска реткост во животинското царство. Од друга страна, пак, има илјадници луѓе и стотици организации коишто се грижат за заштитата на тие видови, со цел да не ги изгубиме засекогаш. На пример, група… Read More 20 видови ретки животни што наскоро може да бидат истребени (фото)

Никој не знае што точно ќе се случи ако комарците ги истребиме до последен

Годинешнава продолжена дружба со комарците која се должеше на ретко забележаната некадарност на новиот кмет на градот и поставата околу него е на добар пат повеќе да не се повтори, и не заради претходно споменатите туку затоа што сериозно спремни и кадарни луѓе се решени комплетно да ги елиминираат комарците. „Таргет маларија“ е непрофитен конзорциум… Read More Никој не знае што точно ќе се случи ако комарците ги истребиме до последен