„Гугл“ поставува кабел под Атлантикот

Американската компанија „Гугл“ најави поставување на трансатлански подводен кабел од Франција до Вирџинија. Од компанијата соопштија дека крајна точка на подводниот кабел ќе биде во континенталниот дел на САД, поточно во Вирџинија Бич и дека се очекува тој да почне да се користи во 2020 година. Проектот, како што велат од „Гугл“, со проширената мрежа… Read More „Гугл“ поставува кабел под Атлантикот