Најголемата загаденост со издувни гасови е во кабината на автомобилот

Издувните гасови од дизелите предизвикуваат болести, а најголемата вина за тоа е во азотните оксиди. Студија во Германија открива дека на штетните азотни оксиди се најмногу изложени самите возачи. Голем број градови во Европа веќе го ограничија сообраќајот за старите возила со дизел мотор во градските средини. Една од причините за тоа е високата загаденост… Read More Најголемата загаденост со издувни гасови е во кабината на автомобилот