Постои секс поза која се вика „калуѓерка“ и не е баш невина како што звучи

Додека хит хоророт The Nun ја престрашува публиката во светските кино сали, многумина во кревет се забавуваат практикувајќи ја секс позата со истото име (nun=калуѓерка), која е далеку од било што свето, невино и наивно. Иако името „калуѓерка“ некому може да му асоцира на некоај пристојна и скромна поза, истата, во суштина, е далеку од… Read More Постои секс поза која се вика „калуѓерка“ и не е баш невина како што звучи

Успеаја да преведат 342 години старо писмо од „калуѓерка опседната од ѓаволот“

Шифрираното писмо кое во 1676 година го напишала една калуѓерка која тврдела дека е опседната од ѓаволот најпосле е преведено. Пред околу 350 години, чесната сестра Марија Крочифиса дела Кончеционе, која живеела во манастирот Палма ди Монтекиаро на Сицилија, тврдела дека е опседната од ѓаволот. Според приказната, калуѓерката Марија едно утро во 1676 година се пробудила… Read More Успеаја да преведат 342 години старо писмо од „калуѓерка опседната од ѓаволот“