Трагачи по богатство ископаа џиновски златни камења во Австралија

Рудари во западна Австралија ископаа два огромни камења кои вредат повеќе милиони долари поради содржината на злато што проценува дека е тешка над 113 килограми. Поголемиот камен има вкупна тежина од 95 килограми, a содржи 2.400 унци или нешто помалку од 69 килограми злато. Кај помалиот примерок со вкупна тежина од 63 килограми измерени се… Read More Трагачи по богатство ископаа џиновски златни камења во Австралија