Бројот на милијардери во европските земји, Македонија нема ниеден

Чешкиот картограф и матеметичар Јакуб Мариан на својата интернет страница објави карта којашто го прикажува бројот на милијардери во секоја европска земја во 2018 година. Мапата е заснована на податоци од „Форбс“. Така, Германија води со 123 милијардери. Велика Британија има 54, Франција – 40, Италија – 43, Шпанија – 29, а Шведска – 32… Read More Бројот на милијардери во европските земји, Македонија нема ниеден

Каква карма ве очекува периодов? Одберете една карта и дознајте!

Одвојте еден момент, фокусирајте се и поставете си го прашањето: „Каква карма ме очекува во следниов период?“ Потоа едноставно одберете ја картата што најмногу ве привлекува и прочитајте го одговорот на прашањето во продолжение. Карта број 1 Некои луѓе паничат кога ќе настане хаос околу нив и се чувствуваат како животот да им е надвор… Read More Каква карма ве очекува периодов? Одберете една карта и дознајте!

Американците се избламираа: Не знаеја на карта да си го најдат ниту својот континент, а еве каде ја бараа Европа

Џими Кимел во склоп на својата емисија ги замоли граѓаните на Лос Анџелес да одговорат најпрости прашања од географија. Од нив побараа да пронајдат било која земја. Меѓутоа повеќето од нив мораа да ги потсетат дека Африка е континент, додека други не можеа да ја пронајдат ниту Америка. Одговараа дека Европа е всушност Австралија, или… Read More Американците се избламираа: Не знаеја на карта да си го најдат ниту својот континент, а еве каде ја бараа Европа