Дали знаете зошто служат точките на шофершајбната од автомобилот?

Сигурно сте ја забележале интересната линија со точки кои се поставени на ивицата од шофершајбната на автомобилот, а сега знаеме и за што служат. Овие црни точи се нарекуваат фрит и имаат две цели. Тие претставуваат гравирана површина за која се фаќа средство за лепење кое го спојува стаклото со рамката. Од надворешната страна овие… Read More Дали знаете зошто служат точките на шофершајбната од автомобилот?

Еве на која температура клима уредот троши најмалку струја!

Претераното трошење електрична енергија не само што ќе ве чини повеќе, туку и предизвикува зголемено трошење на јаглен и на други фосилни горива што придонесува за глобалните климатски промени. Претераното трошење електрична енергија не само што ќе ве чини повеќе, туку и предизвикува зголемено трошење на јаглен и на други фосилни горива што придонесува за… Read More Еве на која температура клима уредот троши најмалку струја!