Научниците се обидуваат да клонираат коњ стар 40.000 години (ВИДЕО)

Ждребе, кое кога починало било старо околу 20 дена, откриено е во замрзнат кратер во Русија, познат како „уста на пеколот“. Научниците земле примероци од клетките на бебето коњ од пред 40.000 години во обид да го клонираат и изумрениот вид да го вратат во живот. Руско-јужнокорејски тим тврди дека експериментот на мажјакот ждребе е… Read More Научниците се обидуваат да клонираат коњ стар 40.000 години (ВИДЕО)