Жена втрча во огнот за да спаси коала од шумски пожар во Австралија

Шумски пожари веќе со недели беснеат во Австралија. Најмалку шест лица загинаа, а во најголема опасност се животните во шумите кои се во пламен. Најмалку 350 коали настрадаа, а штетата допрва ќе се санира откако ќе се изгасне пожарот. Социјалните медиуми се преплавени со снимки и фотографии од состојбата во оваа земја. Пожарите најмогу беснеат… Read More Жена втрча во огнот за да спаси коала од шумски пожар во Австралија

Коалите полека изумираат: Земјата губи полека уште еден вид во низа

Заштитниците на животни на јужниот Австралиски Остров, Рејмонд, наведуваат дека коалите умираат од глад, бидејќи жителите на островот ги сечат дрвата за да спречат пожари, со што ги уништуваат нивните домови и изворот на храна. Венди Хендриксон, спасител на остоворот Рејмонд изјави дека центарот на тој остров прима најмалку една изгладнета коала секоја недела. „Тоа… Read More Коалите полека изумираат: Земјата губи полека уште еден вид во низа