Забранетите теми со колегите на работа

Без оглед колку сте блиски со колегите со кои работите сепак постојат теми за кои никогаш не треба да зборувате со нив. Прво затоа што тоа може да биде искористено против вас, а второ затоа што некои работи од вашиот личен живот ве интересираат само вас и вашите блиски лица. Во продолжение прочитајте за кои… Read More Забранетите теми со колегите на работа

8 нешта за себе кои не е паметно да ги откривате пред колегите на работа

Додека сте на работа, без разлика какви односи сте воспоставиле со дел од колегите, некои нешта за вас, едноставно треба да останат некажани. Прво нешто што треба да го имаме на работното место е професионалност и ненавлегување во лични теми и односи со останатите. Но, некогаш се зближувате со некои од колегите, па неизбежно е… Read More 8 нешта за себе кои не е паметно да ги откривате пред колегите на работа