Бизнисменот што потроши 600.000 евра за нацистички предмети откри зошто ја купил шапката на Хитлер

Бизнисменот Абдалах Шатила, либански христијанин кој со децении живее во Швајцарија, рече дека шапката на Адолф Хитлер и другите нацистички предмети ги купил за да не дојдат во рацете на неонацистите и за да ги подари на еврејската организација. Тој за АП изјави дека на аукцијата што се одржала во Минхен платил 600.000 евра за… Read More Бизнисменот што потроши 600.000 евра за нацистички предмети откри зошто ја купил шапката на Хитлер