Ниските луѓе се поагресивни од високите, според науката…

Според фолклорот, Наполеон го компензирал својот недостаток на висина, барајќи моќ и водење војна. Од друга страна, една неодамнешна студија тврди дека ниските мажи се поагресивни од оние повисоките. Според едно ново истражување спроведено од страна на научниците на Центарот за контрола на болести во Атланта, Џорџија, пониските луѓе имаат тенденција да бидат полути и… Read More Ниските луѓе се поагресивни од високите, според науката…

Одморалиштето на Хитлер е нова туристичка атракција: Фирерот на брегот на Балтикот изградил работничко летувалиште, па избила војна, а денес…

Германски инвеститори го претвориле запуштеното нацистичко одморалиште Прора на брегот на Балтичкото море во туристички центар по повеќегодишната обнова. Локалните власти официјално и доделиле статус на одморалиште на оваа локација, што значи дека во иднина ќе можат да наплаќаат туристичка такса од 2,85 евра дневно по лице. “Тоа е сертификат за одредено ниво на туризам… Read More Одморалиштето на Хитлер е нова туристичка атракција: Фирерот на брегот на Балтикот изградил работничко летувалиште, па избила војна, а денес…