Македонски вестерн: Последното цивилизирано племе

Видете вака, ова чудо трае околу 19 минути и е толку анбиливибл што веројатно ќе стане култно видео меѓу (јако напушените) љубители на филмската уметност. Финтата е да се одгледа цело, без скокање. А после да најдете друг и да му кажете: „Финтата е да се одгледа цело, без скокање“. Само така ќе го одложите… Read More Македонски вестерн: Последното цивилизирано племе

Древни Ромео и Јулија: Скелет на љубовна двојка пронајдена во гробница стара 5.000 години, археолозите трагаат по одговори

Гроб стар 5.000 години е пронајден на подрачјето на Караганда во казахстан, а во него се погребани праисториски „Ромео и Јулија“. Во непосредна близина на древната љубовна двојка, погребани се и два коњи, кои, како што се верува најверојатно биле жртвувани, рекоа археолозите. Покрај посмртните останки на мажот се наоѓа метален нож и врв од… Read More Древни Ромео и Јулија: Скелет на љубовна двојка пронајдена во гробница стара 5.000 години, археолозите трагаат по одговори