Холанѓанец чувал шест браќа и сестри под земја и го чекал „крајот на светот“

Семејство во северна Холандија девет години живеело во подрум „чекајќи го крајот на светот“, пренесуваат локалните медиуми. Маж на возраст од 58 години под земја криел шест браќа и сестри на возраст од 18 до 25 години. Биле најдени откако еден од нив побегнал и успеал да викне помош. Холандскиот јавен сервис RTV објави дека… Read More Холанѓанец чувал шест браќа и сестри под земја и го чекал „крајот на светот“

Исак Њутн го предвидел крајот на светот?

Легендарниот научник Исак Њутн е најмногу познат по утврдувањето на законот за универзална гравитација. Но, во слободното време правел експерименти во кои бил посветен и на алхемијата. „Алхемијата за Њутн не била само хоби. Тој бил уверен дека вистинскиот бог е присутен насекаде, не само во спиритуална форма, туку и во супстанција. Затоа верувал дека… Read More Исак Њутн го предвидел крајот на светот?

Десет застрашувачки теории за крајот на светот кои ги предвидува религијата

Помислата за крајот на светот ги плаши многумина, а овие предвидувања постојат стотици години. Најмногу од нив потекнуваат од религијата. Теоријата на Будизмот – 7 сонца Различно од другите сценарија за апокалипсата, будизмот прикажува една поинаква теорија – светот ќе биде уништен во 4600 година, многу подоцна од нашиот животен век, но сепак многу побрзо… Read More Десет застрашувачки теории за крајот на светот кои ги предвидува религијата