Невин човек минал 17 години во затвор поради разбојништо на својот двојник

Секој има свој двојник некаде низ светот, но Американецот Ричард Џоунс платил висока цена за тоа. Иако било докажано неговото алиби, тој сепак бил осуден и невин бил во затвор цели 17 години поради сведоштво на сведок кој го „видел“ на местото на настанот, пишува Daily Mail. Сведоците го опишале како Афроамериканец или Латиноамериканец со… Read More Невин човек минал 17 години во затвор поради разбојништо на својот двојник