Емотивниот момент во кој сопственикот си го наоѓа изгубеното куче, кое веќе 3 години живее како скитник

Ова е прекрасниот момент во кој кучето Ѓорѓи повторно се сретнува со неговиот сопственик по три години, откако се изгубило. Гиорги Березиани го изгубил своето сакано милениче во 2015 година. Три години ги чешлал улиците на грузискиот главен град Тбилиси и објавувал постери за било какви информации за кучето. По неколку лажни траги, Гиорги овој… Read More Емотивниот момент во кој сопственикот си го наоѓа изгубеното куче, кое веќе 3 години живее како скитник

Да, вашето куче може да доживее депресија

Депресијата е опасна работа што може да влијае на вашето здравје на долг рок. Поинтересно е тоа што може да убие не само луѓе, туку и животни. На пример, вашето домашно милениче е кое е четвороножно. Депресијата кај кучињата не е ретка појава и таа може да се појави кај опиплива промена на нешто од неговиот живот… Read More Да, вашето куче може да доживее депресија

Почина кучето во Грција кое осум години го чекаше сопственикот да излезе од супермаркет

Хачико, кучето од Крит кое го чекаше својот сопственик да излезе од супермаркет, почина после осум години. За последните осум години, кучето одело секое утро во локален супермаркет во селото Пателлес, Крит трпеливо го чекал својот сопственик, кој починал од срцев удар во истата продавница пред осум години. Верното куче преку целиот ден било пред… Read More Почина кучето во Грција кое осум години го чекаше сопственикот да излезе од супермаркет

Жените кои имаат куче се попривлечни

Кучињата го намалуваат стресот кај жените и позитивно влијаат врз нив. Припадничките на понежниот пол кои чуваат куче се дружељубиви, пријателски расположени и полесно остваруваат контакти, поубаво изгледааат и поатрактивни се, тврдат научниците. Истражувањата покажуваат дека кучињата го намалуваат стресот кај жените и оти тие кога се во друштво на својот миленик секогаш се насмеани.… Read More Жените кои имаат куче се попривлечни

Зошто се иде со куче на одмор

Многу луѓе одлучуваат да одат на одмор сами или евентуално со роднини, но ретко кој одлучува да оди со куче. Кучево демонстрираше зошто е неопходно да го однесеш и него на одмор. За разлика од луѓето кои може нешто да им го одвлече вниманието и детето да го изгубат на плажа, тоа цело време го… Read More Зошто се иде со куче на одмор

Го силувал кучето на соседот, видел полиција и започнал да бега

Полицијата во Тексас привела 27-годишно момче по пријава од сосед дека влегол во еден двор и започнал сексуално да злоставува куче. Филип Семјуел Меркон (26) од Белмида влегол во заграден двор кај соседите, каде фатил мешанец и започнал да го злоставува. Сопственикот во тој момент не бил дома, а болната сцена ја виделе другите соседи… Read More Го силувал кучето на соседот, видел полиција и започнал да бега