Куќа направена со 3Д-печатач може да издржи ураган и земјотрес

Иднината на домувањето во голем дел се состои во монтажни куќи. Тие се сѐ попопуларни бидејќи, пред сѐ, се релативно поевтини во споредба со стандардните бетонски зданија. Со забрзаниот развој на градежната технологија, сега може и со 3Д-печатење да се изгради цела куќа за релативно кусо време. Таков е новиот проект на Хаус.ме – самоодржлива… Read More Куќа направена со 3Д-печатач може да издржи ураган и земјотрес

Оваа куќа е направена со помош на 3D принтер и чини помалку од 4.000 долари

Куќите кои можат да се испечатат со помош на 3D принтер, полека стануваат хит во градежништвото, а постојат модели кои можат да се направат во период од 24 часа и кои чинат помалку од 4.000 долари. На почетокот на оваа година, компанијата „Branch Technology“ го развила прототипот на изработка на 3D куќи, со големина од… Read More Оваа куќа е направена со помош на 3D принтер и чини помалку од 4.000 долари

Најстрашната куќа на светот: Плаќате за да ве тероризираат и да ве тераат да ја јадете сопствената повраќаница

Колку би платиле за да ве затворат во ковчег со змии, да ве стават на стол во мртовечница со тарантула на лицето или да ве тераат да јадете расипани јајца, а потоа да ја изедете сопствената повраќаница? Околу 24.000 луѓе се моментално подготвени за тоа искуство да дадат 1000 долари, во „Најстрашната куќа на светот“,… Read More Најстрашната куќа на светот: Плаќате за да ве тероризираат и да ве тераат да ја јадете сопствената повраќаница

“Хобит куќи” – новата туристичка атракција во Турција!

На подрачјето на градот Сивас, на северниот дел на Турција, изградени се куќи според примерот од филмот “Господар на прстените”, кои предизвикуваат голема заинтересираност како кај домашните така и кај странските туристи. Токму како што може да се забележи и во филмот овие куќи се дизајнирани за живот под земјата и тревата. Општината Сивас се… Read More “Хобит куќи” – новата туристичка атракција во Турција!