5 рецепти од баба за вкусен домашен ликер

Овошните ликери се нешто на кое навистина ретко кој може да одолее. Традиционално направени, главно од свежо, но понекогаш и од суво овошје, тие уште одамна биле една од „зимниците“ која жените ја подготвувале. За да добиете добар ликер, најважно е да имате квалитетно овошје – зрело и сочно. Колку повеќе овошја имате, толку вкусот… Read More 5 рецепти од баба за вкусен домашен ликер

Домашен ликер од малини од само три состојки

Малините се летно овошје кое е богато со витамини и хранливи, но и лековити состојки благодарение на кои се контролираат ревматските болки, холестеролот, метаболизмот и работата на цревата. Исто така, нивниот вкус може да послужи и за уживање, во форма на ликер. Потребни ви се еден и пол килограм малини, еден килограм шеќер (според желбата,… Read More Домашен ликер од малини од само три состојки