Викендичка под земја полна со вино

Осумдесет и тригодишниот Иван Шафариќ со синовите и пријателите во 1977 година изградил подрум под земја и над него засадил лозје. Во овој подрум полн со вино сите сакаат да се веселат, бидејќи нема сигнал за мобилен телефон и има одлична изолација. Скриениот подрум се наоѓа во близина на Чаковец во Меѓумурската жупанија во Хрватска. Сопственик… Read More Викендичка под земја полна со вино