Во Лондон има 8 милиони дрвја, но властите ќе садат уште за да го направат градот национален парк

Градските власти во Лондон имаат намера да засадат околу 40 илјади дрвја на територијата на англиската престолнина. Како што е објавено на фејсбук-страницата на Светскиот економски форум, целта на ваквиот потег е да се направи Лондон град – национален парк. Властите сметаат дека дрвјата имаат голема улога во заштитата на здравјето на жителите бидејќи драстично… Read More Во Лондон има 8 милиони дрвја, но властите ќе садат уште за да го направат градот национален парк

Толку бил пијан што се разбудил во друга држава: Од кафеана во Романија го нашле во Лондон!

Невработен Романец кој седнал да пие во локалната кафеана, се разбудил 2.695 километри од неговиот дом, откако претходно се расправал со пријателите дека може да најде работа. Михаи Данчиу изјавил дека последното нешто на што се сеќава е како влегол во кафеана во Албести, Романија и им кажувал на пријателите дека доколку сака може да… Read More Толку бил пијан што се разбудил во друга држава: Од кафеана во Романија го нашле во Лондон!

Бездомник провалил во Бакингамската палата и заспал во дворот

Во комплексот на Бакингамската палата провалил бездомник, кој четири часа спиел во дворот на официјалната резиденција на британската кралица, по што бил уапсен и осуден на 28 дена затвор, објавија британските медиуми. Стивен Лоулор (44) во заштитениот кралски комплекс влегол на 16 јули и ја скршил огласната табла прицврстена за метална решетка, која ја искористил… Read More Бездомник провалил во Бакингамската палата и заспал во дворот