Келнерка наместо бакшиш, добила лоз вреден 50.000 долари

Келнерка од американската сојузна држава Мисури, наместо бакшиш добила ливче од „Пауербол” лотаријата, па добила 50.000 долари. Тејлор Раси од О’Фалон раскажува дека лозот го добила од редовен гостин во кафулето каде што таа работи. Тој често им подарувал лоз кога нема ситно за бакшиш. – Тоа е симпатично од негова страна, изјави таа во… Read More Келнерка наместо бакшиш, добила лоз вреден 50.000 долари

Стартува лотаријата за „зелена карта“ на САД

Ако сонувате да живеете во Соединетите Американски Држави тоа може да го остварите најлесно преку Лотаријата за таканречените зелени карти. Американската амбасада во земјава информираше дека Онлајн – регистрацијата за Лотаријата за 2021 година почнува денеска, 2 октомври, во 18 часот и ќе заврши во петок на 5 ноември, во 18 часот. Сите детали што треба… Read More Стартува лотаријата за „зелена карта“ на САД

Антихерој на денот – Добил на лото, се навлекол на хероин и почнал да ограбува банки

Џејмс Хејс, кој работел како чувар во 1998 година купил лото-ливче и ги погодил сите бројки. Ја освоил главната премија, која изнесувала 19 милиони долари. Во тоа време, давајќи изјава за „Л.А. Тајмс“ тој изјавил дека со парите ќе купи нова куќа и кола и дека ќе основа семејство со соругата. Хејс тогаш имал 35 години.… Read More Антихерој на денот – Добил на лото, се навлекол на хероин и почнал да ограбува банки

Како на филм: Град во Германија организира лотарија за празни гробни места

По ослободување на 200 парцели, власта во Берхтесгаден одлучи да организира лотарија за сите да имаат еднакви шанси да дојдат до место за вечена починка. Поради недостиг на простор, градските власти долго време мораа да ги одбиваат барањата за купување гробни места на гробиштата од 17 век за кои отсекогаш владеел голем интерес. Германските медиуми… Read More Како на филм: Град во Германија организира лотарија за празни гробни места