Скандалот Топшоп: Сопственикот ги малтретирал вработените на сексуална и расна основа?

Сопственикот на најголемиот британски хај-стрит бренд, Топшоп, Sir Филип Грин, се соочува со сериозни проблеми кои сосема сигурно ќе допринесат да ја загуби титулата “Sir” која му е доделена од кралицата. Целосното разотркивање на актуелниот случај во компанијата Топшоп, може да прерасне во еден од најголемите скандали во британската модна индустрија. Британскиот Телеграф го објави… Read More Скандалот Топшоп: Сопственикот ги малтретирал вработените на сексуална и расна основа?

Прогласена е за учителка на годината, а потоа една мајка ја откри нејзината мрачна тајна

Кенди Еското била во шок кога дознала што учителкатана нејзиниот петгодишен син всушност прави. Имено, таа забележала дека нејзиното дете со денови се однесува чудно, дека не сака да учи да пишува домашно, плаче откако некој ќе ја спомене градинката. Со оглед на тоа дека детето нема никакви проблеми дома, помислила дека можеби проблемот е… Read More Прогласена е за учителка на годината, а потоа една мајка ја откри нејзината мрачна тајна