Кои се ефектите на маслиновото масло врз нашето здравје?

Само една лажичка маслиново масло дневно може да ви помогне да живеете подолго, тврдат експертите. Маслиновото масло, кое е клучна компонента на медитеранската исхрана, позната е како една од најздравите намирници. Сега, докторката Сара Бревер и експертот за диети Џулиет Келов, во својата најнова книга „Eat better live longer“, тврдат дека маслото може да ви… Read More Кои се ефектите на маслиновото масло врз нашето здравје?