Како медитацијата ги спаси тајландските момчиња?

Кога 12. момчиња од Тајланд, кои поминаа повеќе од две недели во пештерата Там Луанг, беа пронајдени од страна на британските нуркачи, наводно медитирале. – Погледнете колку смирено седат и чекаат. Никој не плаче или нешто слично. Тоа е зачудувачко – истакна мајка на едно од децата, коментирајќи ја снимката од моментот кога момчињата беа… Read More Како медитацијата ги спаси тајландските момчиња?