Како да проверите дали медот е вистински?

Медот е вредна состојка во нашата кујна. Меѓутоа, лесно можете да станете жртва на измама и да купите лажен мед наместо оригинален. За да заработат пари, многу производители користат шекер и разни адитиви за да направат „вештачки мед“ кој со својот изглед и боја изгледа како и природниот. Како да проверите дали медот е вистински,… Read More Како да проверите дали медот е вистински?

Ослободете се од непријатниот здив на многу едноставен начин

Непријатниот здив е чест проблем на многумина и задава непријатност. За среќа, постои природно решение, кое може засекогаш да го реши овој проблем. Овој рецепт од природни состојки е наменет за сите оние кои и покрај редовното миење на забите и консумирање мастики и бомбони, не успеваат да се ослободат од оваа непријатност. Направете смеса… Read More Ослободете се од непријатниот здив на многу едноставен начин

Не дозволувајте да ве измамат: Еве како да разликувате природен од вештачки мед

Важно е да знаете! Пазарот на медот е преплавен со лажни производи изработени од шеќер или сируп од пченка, адитиви и бои, додека во продавниците се индустриски. Сакале ние да признаеме или не, ни високата оценка не гарантира дека медот е високо квалитетен, бидејќи тоа што е скап не секогаш значи дека во текот на… Read More Не дозволувајте да ве измамат: Еве како да разликувате природен од вештачки мед