Кое е најопасното место во авионот?

И покрај истражувањата кои укажуваат на тоа дека летот со авион е најбезбедниот начин на патување, за жал ќе мораме да ве информираме дека не постои место во авионот кое е навистина „сигурно“. Барем не кога се бактериите во прашање. Не ви е потребно научно истражување за да знаете дека јавните тоалети, меѓу кои спаѓаат… Read More Кое е најопасното место во авионот?

Патувањето со авион ќе биде се понеудобно

Американската федерална управа за воздухопловство одби да реагира во врска со тужбата на организацијата за заштитата на потрошувачите „Flyers Rights” и да се спречи постојаното намалување на димензиите на седиштата во авионите. Уште пред неколку месеци организацијата „Flyers Rights” поднесе тужба во која наведува дека авиокомпаниите, поради профит, додаваат повеќе седишта во кабините на леталата,… Read More Патувањето со авион ќе биде се понеудобно