Бројот на милијардери во европските земји, Македонија нема ниеден

Чешкиот картограф и матеметичар Јакуб Мариан на својата интернет страница објави карта којашто го прикажува бројот на милијардери во секоја европска земја во 2018 година. Мапата е заснована на податоци од „Форбс“. Така, Германија води со 123 милијардери. Велика Британија има 54, Франција – 40, Италија – 43, Шпанија – 29, а Шведска – 32… Read More Бројот на милијардери во европските земји, Македонија нема ниеден

Седум милијардери вложуваат пари за бункери во случај на апокалипса

Седум милијардери вложуваат пари за бункери во случај на апокалипса. Решени да се спасат од апокалипсата за која веруваат дека ќе се случи, милијардерите го избрале Нов Зеланд како идеално место на кое може да изградат бункери. Како што пишуваат странските медиуми, седум милијардери од Силициумската Долина одлучиле да инвестираат пари во огромен проект за… Read More Седум милијардери вложуваат пари за бункери во случај на апокалипса