Руски милијардер и НАСА ќе бараат вонземјани на Енцелад

Енцелад е десеттата најоддалечена месечина на Сатурн. Интересно е што рускиот милијардер Јури Милнер, во соработка со НАСА, ќе бара знаци на живот на оваа месечина. Станува збор за прва приватна вселенска мисија од ваков вид. Руско-израелскиот милијардер Јури Милнер ја планира првата приватна вселенска мисија во вселената, со помош на НАСА. Многу научници веруваат… Read More Руски милијардер и НАСА ќе бараат вонземјани на Енцелад