Дали и вие ги фрлате најздравите делови од лубеницата?

Кога станува збор за омилено летно освежување, многумина ќе посегнат по лубеница. Меѓутоа, повеќето луѓе не го внесуваат она што треба и ги плукаат семките. Според стручњаците, ова е вистинска штета. Прво, велат тие, белиот дел од кората е јадлив па е вистинска штета да се фрли. Но дури во семките кои малкумина ги јадат,… Read More Дали и вие ги фрлате најздравите делови од лубеницата?