Дали нешто се сменило: Што напишал Цицерон пред 2000 години?

Цицерон се смета за еден од најголемите умови на антички Рим. Тој ги запозна Римјаните со најважните филозофски учења, создавајќи го латинскиот филозофски речник. Но, според она што го пишувал за човековиот карактер пред 2.000 години делува дека бил видовит или дека премногу добро ја познавал психологијата. Неверојатно, но вистинито – вака Цицерон ја опишал… Read More Дали нешто се сменило: Што напишал Цицерон пред 2000 години?