Што вели науката за четирите најчести митови против вакцинирањето?

Глобалното движење против вакцинирањето на младата популација првично станува актуелно пред речиси дваесетина години, преку објавувањето на една студија што покажува корелација меѓу ММР-вакцината (користена против мали сипаници (морбили), заушки и рубеола) и аутизмот. Студијата, која била спроведена со само 12 деца, е своевремено повлечена поради манипулација на податоците, а главниот автор е дискредитиран. Како… Read More Што вели науката за четирите најчести митови против вакцинирањето?

На тема “митови за неверството“, дали се согласувате?

Мажите изневеруваат повеќе од жените Сè повеќе жени ги изневеруваат своите партнери и ако се генерализира, мажите и жените изневеруваат подеднакво често. Една од причините поради кои почесто слушаме за неверства од мажи е тоа што жените поумешно успеваат да ја сокријат изневерата. Луѓето изневеруваат затоа што не се среќни во врската Дури и најздравите и… Read More На тема “митови за неверството“, дали се согласувате?

9 „факти“ во кои е време да престанете да верувате

Постојат работи во коишто веруваме само затоа што и некој друг верува во нив. Поради ова, воопшто не размислуваме дали тие се вистина или не. Можеби мислите дека млекото е корисно за вашите коски или дека Монт Еверест е највисоката планина во светот. Време е да го промените мислењето. Погледнете ја вистината зад неколку митови… Read More 9 „факти“ во кои е време да престанете да верувате

Митови за сексот после четириесетата година

Многумина велат дека 40-те се новите 30-ти, но со оглед на бројните митови за женската сексуалност поврзани со желбата и привлечноста по „одредена возраст“, ќе помислиме дека 40-те се исто што и 80-те. Сепак запомнете – митовите се само митови! Ви претставуваме неколку митови за сексот после четириесетата година од животот: Како што стареете, се… Read More Митови за сексот после четириесетата година

10 заблуди за сексот во кои филмовите нè тераат да веруваме (18+)

Во најголем дел од времето се поистоветуваме со филмовите. Некои ни ја покажуваат добрата страна на популарноста, некои пак темната страна на бруталноста во средно училиште. Некои ни посочуваат дека никогаш не треба да го забораваме детето во себе и да останеме вечно млади во духот, без оглед на годините. Но, кога се работи за… Read More 10 заблуди за сексот во кои филмовите нè тераат да веруваме (18+)

16 митови од Интернетот во кои треба да престанете да верувате

Во текот на целата историја на човештвото биле кажувани многу митови. Со појавата на Интернетот, многу вистински и лажни приказни им станале достапни на многу луѓе. Сигурно имате сретнато поголем дел од овие митови, а сега е време да престанете да верувате во нив. 1. Принцезата со бркови за која мажите се убивале Сигурно имате… Read More 16 митови од Интернетот во кои треба да престанете да верувате

10 Мистерии од кои ќе ве полазат морници!

Светот е исполнет со мистерии, но како што навлегуваме подлабоко во ерата на технологијата непознатиот дел малку по малку се разбиструва. Сепак, има неколку мистерии кои не можат да се решат. Тоа е тој морничав дел. Погледнете некои од нив и самите проценете дали ќе верувате или имате логично објаснување. Зелените деца Во 20иот век,… Read More 10 Мистерии од кои ќе ве полазат морници!

Митови за сончањето во кои мора да престанете да верувате

Причините поради кои се појавуваат изгорениците, е потценувањето на моќта на сонцето. Важно е да ги разберете и да повеќе да внимавате на овие пет митови за сончање и неговите последици: Мит 1: Не може да изгорите доколку седите под сенка Дури и кога сте под чадор или некое големо дрво, UV зрачењето се рефлектира… Read More Митови за сончањето во кои мора да престанете да верувате